Cloudoplossingen

Of je nu kiest voor een openbare, privé- of hybride cloud, ze kunnen alle drie wonderen verrichten voor je bedrijf.

cloud-solutions

 

Doordat telewerk alsmaar populairder wordt, moet je je bedrijfsactiviteiten van waar dan ook kunnen uitvoeren. Bovendien hangen er een reeks voordelen vast aan cloudoplossingen, namelijk een verhoogde bedrijfsflexibiliteit, een betere beveiliging, kostenbesparingen, en samenwerkingspotentieel. Maar denk eerst even na over welke van de drie cloudoplossingen het best geschikt is voor jouw bedrijf alvorens van deze voordelen te profiteren.

Hier is een overzicht van de drie cloudoplossingen waaruit je kunt kiezen

Openbare cloudoplossingen

Dit houdt in dat je je gegevens moet overdragen aan een cloudcomputing-provider zoals Microsoft Azure. Zij bewaren en beheren je gegevens op hun eigen servers.
Zo hoef jij je minder zorgen te maken.

Privé-cloudoplossingen

Kies voor een privé-cloud en beheer zelf je eigen cloudomgevingen. Dit kan worden vergemakkelijkt door je eigen on-premise server of deze kan elders worden gehost. In beide gevallen staan je gegevens, met een privé-cloud, opgeslagen in je eigen cloud, die meer aanpassingsmogelijkheden biedt.

Hybride cloudoplossingen

Hybride clouds kunnen het beste uit alle werelden bieden. Zo heb je een combinatie van openbare en privé-cloudoplossingen. Of misschien een combinatie van een cloudoplossing (openbaar of privé) en je huidige on-premise opslagoplossing.

Elk van deze drie cloudoplossingen hebben hun eigen pluspunten

Openbare cloudoplossingen zijn...
  • Het meest eenvoudig: er is geen kapitaalinvestering vereist
  • Met openbare clouds heb je echter minder controle over je cloudomgeving en er is minder ruimte voor aanpassingen. Dit kan verre van ideaal zijn voor bedrijven met een complexe toepassingsprocedure of een ingewikkelde netwerkarchitectuur.
Privé-cloudoplossingen zijn...
  • Volledig aan te passen aan de persoonlijke vereisten van je bedrijf, zodat je de efficiëntie ervan kunt vergroten en een betere analyse kunt gebruiken om onderbrekingen en knelpunten te voorspellen en voorkomen.
  • Het beheer en het onderhoud ervan kunnen duur, stressvol en tijdrovend zijn.
Hybride cloudoplossingen zijn...
  • Potentieel de beste van beide werelden. Je kunt alle voordelen van een privé-cloud krijgen voor het opslaan van je gevoelige gegevens, terwijl je eveneens alle voordelen krijgt van een openbare cloud voor je dagelijkse bedrijfsgegevens.
  • Het kan moeilijk zijn om inzicht te behouden. Doordat gegevens in meer dan één soort cloud zijn opgesplitst, is het op de hoogte blijven van zaken zoals beveiligingsdreigingen en inefficiënte prestaties niet zo eenvoudig dan met andere cloudoplossingen.

Ongeacht welke oplossing voor jouw bedrijf geschikt is, cloudoplossingen zullen altijd meer flexibel en schaalbaar zijn dan eender welke on-premise verouderde oplossing. En ze zullen ook beschikbaar zijn vanaf eender welke locatie. Dit betekent dat je er altijd bij wint wanneer je je verouderde on-premise oplossing achter je laat, welke cloudoplossing je ook kiest.

De geschikte oplossing voor jouw bedrijf kan afhangen van verschillende factoren. Factoren zoals voor hoeveel onderhoud je verantwoordelijk wil zijn, in welke mate je prioriteit moet geven aan beveiliging en compliance, enz. Als deze beslissingen aanvoelen als een echt 'mijnenveld', klik dan hieronder voor een telefonische afspraak met een van onze experts in cloudoplossingen. Hij of zij kan dan de juiste oplossing voor jou helpen te vinden.

Maak een telefonische afspraak met een expert in cloudoplossingen