Loading...
3-2-1-backup2018-05-21T11:57:59+00:00

3-2-1 BACKUP STRATEGIE

BRICK9 GARANDEERT EEN FEILLOZE BACKUP VAN AL UW GEGEVENS. MET EEN 3-2-1 BACKUP PLAN HOEFT U GEEN DATAVERLIES MEER TE VREZEN.

WAT IS EEN 3-2-1 BACKUP STRATEGIE?

Een 3-2-1 backup strategie betekent dat u ten minste 3 totale kopieën van uw gegevens heeft, waarvan 2 lokaal op verschillende schijven of toestellen, en ten minste 1 exemplaar offsite. Zo kan u bijvoorbeeld uw gegevens opslaan op uw computer, een extra kopie maken op een externe harde schijf, en nog een derde kopie maken op een server in de cloud. Dit is de beste manier om uw data en gegevens veilig te stellen.

WAAROM EEN 3-2-1 BACK-UP PLAN GEBRUIKEN?

Of u nu gebruik maakt van een Mac of PC, een on-site back-up is de meest eenvoudige manier om opnieuw snelle toegang te verkrijgen tot uw gegevens wanneer er iets gebeurt met uw computer. Als uw laptop of harde schijf crasht, en u hebt een externe harde schijf beschikbaar, dan kan u snel uw data terugkrijgen. Als u er ten minste aan denkt om die externe harde schijf up-to-date te houden, dan is het verlies van gegevens minimaal. De meeste externe harde schijven komen zelfs met hun eigen software om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk worden bijgewerkt.

BACKUP IN THE CLOUD

Een back-up ter plaatse is een goede start, maar een offsite back-up is een belangrijke component voor volledige back-upstrategie. On-site back-ups zijn geschikt voor wanneer je snel opnieuw toegang tot je gegevens nodig hebt. Een back-up in de buurt van uw andere apparaten (bijvoorbeeld het hebben van een desktop PC en een externe harde schijf op hetzelfde bureau), betekent echter dat deze beide exemplaren nog steeds dezelfde risico’s lopen. Stroompannes, brand of diefstal kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat u alsnog al uw gegevens verliest. Een continu bijgewerkte kopie van uw gegevens, die niet op dezelfde fysieke locatie als de andere twee is, is dus van het grootste belang in het beschermen van uw bestanden.

BESCHERMING TEGEN HET CRYPTOLOCKER VIRUS

Het cryptolocker virus is een computervirus dat veel slachtoffers maakt in België. Het is een vorm van ransomware, waarbij cybercriminelen uw computergegevens gegijzeld houden. Alleen wanneer u binnen 72 uur de som van 300 euro losgeld betaalt, zou u opnieuw toegang krijgen tot uw pc. Maar zelfs als u betaalt, is het nog altijd niet zeker dat de criminelen uw gegevens weer zullen vrijgeven. U kan er dus maar best voor zorgen dat alle onderdelen van uw internet security up-to-date zijn. Bovendien moet u ook steeds gezond verstand gebruiken en geen vreemde e-mail bijlagen openen. Malware zoals het cryptolockervirus sluipen vaak op deze manier uw pc binnen. Tenslotte is een back-up in de cloud de meest aangewezen manier om uw data te beveiligen. Zelfs wanneer u de toegang tot uw pc zou verliezen, dan staan al uw belangrijke gegevens nog altijd safe op een externe locatie.

BRICK9 GARANDEERT EEN FEILLOZE BACKUP VAN UW GEGEVENS

BRICK9 voorziet een volledige IT ondersteuning voor de KMO. Dat betekent niet alleen dat wij al uw computermateriaal installeren en onderhouden, wij zorgen er ook voor dat uw gegevens veilig zijn. Wij maken zonder uitzondering gebruik van de 3-2-1 strategie, want voor een bedrijf zijn de digitale gegevens van goudwaarde. Neem een kijkje op onze Barracuda Backup pagina voor wat meer informatie, of neem contact op met ons voor meer uitleg.